Νέλλη Θεοδοσίου

Προβλήματα Συμπεριφοράς

Τι συμβαίνει με τους ντροπαλούς;

Στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που η ντροπή τους κάνει να κοκκινίζουν και να μην μπορούν να μιλήσουν. Η ντροπαλοσύνη που αισθάνονται τους δημιουργεί δυσκολίες στην κοινωνική τους ζωή, αφού σε οποιαδήποτε περίπτωση συναναστρέφονται πολλούς ανθρώπους νιώθουν αμηχανία, κοκκινίζουν και δεν μπορούν να εκφραστούν, να πουν μια λέξη. Πηγαίνουν, για παράδειγμα, σε μια καινούρια δουλειά και έπειτα από πέντε μήνες έχουν καταφέρει να πουν μόλις δύο φορές ''καλημέρα'' και αυτές μετά βίας. Ή βρίσκονται σε ένα πάρτι και κάθονται από τη στιγμή που θα φτάσουν μέχρι την ώρα που θα φύγουν, με την πλάτη στον τοίχο, κοιτάζοντας το ποτήρι τους.

 

Περισσότερα...
 

Μισανδρία: Ο αντίποδας του μισογυνισμού

Aν ο μισογυνισμός έχει ήδη καθιερωθεί στην τρέχουσα γλώσσα και τη ροή της καθημερινότητας, η μισανδρία είναι ένα εξίσου υπαρκτό φαινόμενο που προξενεί ανάλογες επίμαχες καταστάσεις. Η μισανδρία χαρακτηρίζεται ως η αποφυγή σύναψης σχέσεων με άντρες. Όταν όμως αυτό συμβεί, η σχέση γίνεται πάντα υπό δοκιμή από τη μερία της γυναίκας και πάντα υπό το κράτος εκδίκησης, υπιτίμησης και ταπείνωσης του ανδρικού φύλου.

Περισσότερα...
 

Όχι στα ναρκωτικά

drags

Tα περισσότερα παιδιά που μπλέκουν με τα ναρκωτικά, έρχονται σε επαφή με αυτά πολλές φορές πριν τα δοκιμάσουν. Τα πρώτα ναρκωτικά που χρησιμοποιούν είναι τα τσιγάρα και τα οινοπνευματώδη ποτά.

Συνήθως προσκαλούνται να τα δοκιμάσουν από φίλους, συμμαθητές ή μεγαλύτερα αδέρφια. Οι περισσότεροι νέοι αντιστέκονται για λίγο, αλλά παραδίνονται αργότερα όταν πιεστούν ακόμα περισσότερο. Μερικά παιδιά που δοκιμάζουν ναρκωτικά ποτέ δεν ξεπερνούν το στάδιο της δοκιμής, πολλά όμως προχωρούν σε μία πιο τακτική χρήση.


 
Περισσότερα...
 

Αποπλάνηση παιδιών

child_abuse

H άσεμνη επίθεση στα παιδιά έχει πολύ σωστά χαρακτηριστεί ως το «κρυφό έγκλημα». Κρυφό γιατί πολλά παιδιά, από φόβο ή ντροπή, δεν τολμούν να μιλήσουν όταν τους συμβεί κάτι τέτοιο.

Κρυφό γιατί πολλοί γονείς, για δικούς τους λόγους, δεν καταγγέλλουν τις περιπτώσεις στις αρχές, κρυφό γιατί η βλάβη που προκαλείται δεν είναι φανερή. Οι ουλές, όμως, που προκαλούνται από το ψυχολογικό τραύμα, μπορεί να παραμείνουν για πάντα.

 

Περισσότερα...
 
You are here: Home Αρθρογραφία Προβλήματα Συμπεριφοράς